Internet & Mobile World Team

Vizibilitate completă în reţeaua ta cu ajutorul VIAVI

26 September 2018, 16:34
Placeholder

Reţelele de comunicare sunt într-un proces de convergenţă accelerată – un lucru cunoscut şi acceptat in mediile de afaceri globale extrem de competitive. În plus, fiecare tip de reţea – fixă, radio sau de tip enterprise – trebuie gestionată într-un ritm din ce în ce mai accelerat pentru a putea efectua actualizări, îmbunătăţiri şi evoluţii tehnologice care să suţină complexitatea tot mai mare a serviciilor oferite. Provocarea vine din faptul că vrem să rezolvăm problemele in mod consecvent si corect din prima încercare.

În prezent exista mai multe niveluri tehnologice şi provocări asociate ca oricând. Pentru a furniza calitate şi costuri optimizate pentru servicii şi reţele dinamice, trebuie să avem vizibilitate în infrastructură, adică o vedere completa si în timp real din punct de vedere al performanţei serviciilor si reţelelor, cât şi a experienţei utilizatorilor. Aceasta vizibilitate e o cerinta  imperativa, pentru ca în afară de furnizarea unor servicii de calitate superioară, vorbim şi de gestiunea chetuielilor de capital si operationale, dar şi de crearea unor surse noi de venituri.

NITRO (Network Integrated Test, Real-time analytics and Optimization) este prima platformă de analiză în timp real din industria comunicaţiilor. Aceasta integrează testarea si activarea serviciilor în mod transparent, indiferent de tipul reţelelor:  mobile, fixe cu transport prin fibră optică sau cablu, de tip enterprise sau cloud.

Odata cu NITRO, produsele VIAVI de asigurare a calităţii serviciilor care monitorizează reţeaua sunt acum integrate într-o platformă unificată, laolalta cu instrumentele care activează si testează infrastructura.

NITRO Mobile este următoarea generaţie de produse din familia VIAVI NITRO. Pe langa fluxuri de lucru unificate, NITRO Mobile oferă analiză automatizată, geolocalizată, specifică aplicaţiilor, pentru a rezolva unele din cele mai  critice probleme din industria comunicaţiilor radio. NITRO Mobile conectează instrumente fizice si virtuale cu probe software, agenţi şi aplicaţii de măsură şi optimizare, oferind astfel o vizibilitate absoluta pe parcursul întregului ciclu de viaţă.

Să luăm ca exemplu necesitatea de a izola un anumit serviciu IoT. Sa presupunem ca un furnizor de serviciu se confruntă cu o instabilitate a fluxurilor de semnalizare, ceea ce poate duce la o degradare a performaţelor acumulatorilor şi a componentelor pentru serviciul respectiv. Problema ar putea să fie cauzată de componenta fizică, de reţeaua de acces radio, de reţeaua de transport sau de nucleul de comunicaţie al reţelei. Ar putea fi o problemă limitată la o anumită locaţie geografică sau ar putea fi o problema doar cu un anumit element de reţea. Un furnizor de servicii de comunicaţii mobile trebuie sa poată determina, izola si rezolva problema cu costuri operaţionale cat mai mici. Soluţia ideală e aceea care ofera un flux de lucru integrat si unificat. Ea va permite identificarea componenteleor afectate, localizarea acestora, ce fel de serviciu furnizeaza reţeaua radio, eficacitatea retelei de transport, calitatea fluxurilor de semnalizare din nucleul reţelei şi în cele din urmă calitatea serviciilor furnizate clienţilor. Cauza principala poate fi determinată apoi in mod punctual, indiferent ca e o problema la reţea sau cu o componenta hardware, si astfel poate fi implementata o solutie imediat. Prin minimizarea intervenţiilor manuale şi furnizarea unor fluxuri de lucru contextuale, serviciile care genereaza venituri pot fi verificate şi gestionate, minimizând costurile operaţionale şi durata de timp din momentul raportarii, până la rezolvare.

 

Prin creşterea nivelului de automatizare a fluxurilor contextuale pentru fiecare serviciu, NITRO Mobile ajută operatorii să îşi gestionze reţelele mobile, minimizand timpul de interventie manuala. Prin alimentarea cu date in timp real de la instrumente şi de la agenţii virtuali din reţelele de acces radio, transport si nucleu, NITRO Mobile, alaturi de scalabilitatea platformlor virtualizate, contribuie la reducerea complexitatii şi la cresterea nivelului de automatizare. Aceste doua elemente sunt absolut necesare pentru a controla cu precizie evoluţia către 5G.

Din prespectivă Enterprise, echipele IT au provocarea să fie sincronizate cu evoluţia tehnologică a reţelelor şi serviciilor, livrate atât din cloud cât şi din centre de date tradiţionale.

De aceea, VIAVI a îmbunătăţit portofoliul de produse Observer cu noul Observer Live, o soluţie de tip SaaS (software as a service) care ofera testare şi monitorizare activă. Aceast serviciu oferit în cloud pe bază de subscripţie poate fi personalizat şi adaptat pentru o mulţime de modele de utilizare, asigurand o experienţă cât mai bună a utilizatorilor, într-o lume în care angajaţii se pot conecta de oriunde.

Soluţia ObserverLIVE e potrivită pentru monitorizarea de la distanţă a activităţilor desfăşurate în cloud. Permite organizaţiilor sa utilizeze agenţi de tip virtual, cloud sau micro componente pentru a valida performanţa mediilor IT hibride atunci cand se doreste o diagnosticare ad hoc.

Cu ObserverLIVE, organizaţiile pot începe monitorizarea în maxim 10 minute pentru o analiză în timp real, folosindu-se agenţi din cloud aflaţi în toate zonele geografice.

Pe langa utilizarea aceleiasi baze tehnologice a produselor Observer, ObserverLIVE beneficiază şi de tehnologia platformei VIAVI NITRO. Tehnologia pentru agenţi virtuali care a fost introdusă pentru reţelele furnizorilor de servicii este acum comuna celor doua produse. ObserverLIVE este primul produs din categoria de produse NITRO Enterprise dedicate gestiunii performanţei reţelelor de tip cloud şi enterprise.

În afară de ObserverLIVE, platforma “Observer Performance Management” include produsele Observer Apex, Observer GigaStor, Observer Analzyer şi Observer SightOps. Având capabilitatea să capteze, analizeze şi reţină toate datele transferate prin reţea, Observer Platform adresează cele mai importante provocări privind monitorizarea si diagnosticarea reţelelor hibride din prezent.

Oricine este interesat de soluţiile descrise mai sus este invitat la standul VIAVI din cadrul Internet & Mobile World 2018, unde se vor face si demonstratii live ale tehnologiilor mentionate.

Pentru mai multe detalii, va rugăm să vizitaţi www.viavisolutions.com

ARTICLE CATEGORIES:

Read next

Logo Imworld Placeholder

Digitalizarea în mediul de business din România ...

Internet & Mobile World Team

21 February 2019, 12:43
Placeholder

Being Competitive in a Software Economy – Webina...

Internet & Mobile World Team

12 December 2018, 16:36
Placeholder

Comunicarea prin Internet Protocol și aplicarea e...

Internet & Mobile World Team

1 November 2018, 08:16
Placeholder

Prima editie WeContent va avea loc pe 1 noiembrie ...

Internet & Mobile World Team

30 October 2018, 13:09
Placeholder

Guillaume Guerrin, Ipsos: The Market Research T...

Internet & Mobile World Team

29 October 2018, 14:25
Placeholder

Copyright în lumea digitală – cum îți pr...

Internet & Mobile World Team

29 October 2018, 08:49