Internet & Mobile World Team

Urmărind sa susțină dezvoltarea competențelor în AI, Microsoft pune la dispoziție cursuri de formare pentru public

21 September 2018, 13:50
Placeholder

În calitate de inginer software la Microsoft, rolul Elenei Voyloshnikova este de a face recomandări informate cu privire la modul de îmbunătățire a performanței instrumentelor de inginerie software.

Dar, de prea multe ori, își petrece timpul analizând manual datele de care are nevoie pentru a lua aceste decizii. În ultimul timp, echipa ei a discutat potențialul de a construi modele de învățare a mașinilor pentru a automatiza sarcina – creând mai mult timp pentru a se concentra asupra procesului de luare a deciziilor.

De aceea a fost incăntată când a primit un e-mail care anunța o viitoare sesiune de instruire AI pentru angajații Microsoft.

“L-am întrebat managerul meu,” Pot să particip? “, “Am considerat că reprezintă o privire de ansamblu asupra lucrurilor pe care aș vrea să le cunosc”.

Voyloshnikova a fost unul dintre cei peste 1.200 de angajați care au participat la sesiune în persoană sau prin stream-uri – o dimensiune a publicului care reflectă dorința persoanelor care lucrează în companii de tehnologie de a înțelege mai bine AI.

Pentru a răspunde acestor nevoi, Microsoft oferă în mod constant sesiuni de instruire AI angajaților săi și crează din ce în ce mai multe tipuri similare de instruire pentru publicul larg.

Luni, compania a anunțat programul Microsoft Professional în AI, cea mai recentă oportunitate de învățare deschisă publicului. Programul oferă abilități de pregătire profesională și experiență în lumea reală pentru ingineri și pentru alți profesionisti care doresc să își îmbunătățească abilitățile în AI și știința datelor printr-o serie de cursuri online care includ laboratoare și instructori specialiști.

Programul face parte dintr-un mare efort corporativ, care include, de asemenea, AI School of Business, platforma ce furnizează clipuri video online și alte materiale pentru a ajuta developerii să-și dezvolte abilitățile de AI. Acest program include atât instrumente educaționale generale pentru developeri care doresc să-și extindă capacitățile de AI, cât și orientări specifice cu privire la modul în care acestia pot folosi instrumentele și serviciile Microsoft.

De exemplu, AI School acoperă modul de utilizare a ofertelor, cum ar fi Microsoft Cognitive Services, care permit dezvoltatorilor să includă în produsele lor algoritmi inteligenți pentru viziunea pe computer, procesarea limbajului natural și traducerile naturale, precum și Serviciul Azure Bot.

Inginerul de software Elena Voyloshnikova ascultă o prezentare a lui Graeme Malcolm în cadrul unui eveniment școlar AI. (Foto de Dan DeLong)

 

Angajații Microsoft și oportunitățile de instruire disponibile public reflectă o dorință a întregii industrii tehnologice de a reduce decalajele în rândul lucrătorilor cu competențe în domeniul inteligenței artificiale, spune Susan Dumais, distins om de știință și director adjunct al Microsoft Research AI.

“Inteligența Artificială este din ce în ce mai importantă pentru modul în care produsele și serviciile noastre sunt concepute și livrate, iar acest lucru este valabil și pentru clienții noștri”, a spus ea.

“În mod fundamental,” a adăugat ea, “suntem cu toții interesați să dezvoltăm un talent capabil să construiască, să înțeleagă și să proiecteze sisteme care au AI ca o componentă centrală”.

 Instruire AI pentru toți

Procesele de instruire ale AI ale Microsoft variază de la oferte interne, adaptate în funcție de nevoile angajaților si al grupurilor de produs specifice, cum ar fi inginerii de software de la LinkedIn, la cele externe concepute pentru o varietate de niveluri de expertiză. De exemplu, Microsoft AI Residency Program și Microsoft NERD Artificial Intelligence Program recrutează oameni pentru a învăța AI lucrand alături de cercetători, designeri și ingineri care dezvoltă capabilități AI și servesc ca un catalizator de talente în companie. Microsoft Professional Program in AI este o evoluție a inițiativelor interne de instruire a Microsoft, inclusiv ceea ce a fost numit în mod intern AI School 611, un program pe bază de proiecte semestriale, care oferă unui grup de angajați selectați din punct de vedere al cometențelor instrumente, instruire și îndrumare din partea unor experți de vârf în AI și Machine Learning, cu scopul de a aduce noi capabilități AI în produsul sau serviciul lor. “Solicităm, din întreaga organizație Microsoft, proiecte care necesită AI, care pot fi accelerate prin colaborarea strânsă cu experții AI pentru a ajuta la modelarea noilor algoritmi și a bazelor de date”, a declarat Dumais, care conduce programul.

ARTICLE CATEGORIES:

Read next

Logo Imworld Placeholder

Digitalizarea în mediul de business din România ...

Internet & Mobile World Team

21 February 2019, 12:43
Placeholder

Being Competitive in a Software Economy – Webina...

Internet & Mobile World Team

12 December 2018, 16:36
Placeholder

Comunicarea prin Internet Protocol și aplicarea e...

Internet & Mobile World Team

1 November 2018, 08:16
Placeholder

Prima editie WeContent va avea loc pe 1 noiembrie ...

Internet & Mobile World Team

30 October 2018, 13:09
Placeholder

Guillaume Guerrin, Ipsos: The Market Research T...

Internet & Mobile World Team

29 October 2018, 14:25
Placeholder

Copyright în lumea digitală – cum îți pr...

Internet & Mobile World Team

29 October 2018, 08:49