Internet & Mobile World Team

Digitaljob – o soluție inovatoare de recrutare digitală

25 September 2018, 12:37
Placeholder

Există peste 4 miliarde de utilizatori ai Internetului care vor petrece aproximativ 1 miliard de ani în mediul online, conform estimărilor pentru anul 2018. Așadar, putem spune cu siguranță că era digitală este omniprezentă, având un impact asupra tuturor aspectelor vieții. Realitatea virtuală a ajuns sa fie de domeniul trecutului, inteligența artificială devine ceva obișnuit, experiența consumatorului online primează, resursele online și job-urile remote sunt din ce în ce mai răspândite etc.  Trăim într-o mișcare digitală disruptivă, care creează noi piețe, noi comportamente și noi standarde. Prezentul și viitorul aparțin oamenilor din mediul digital, pentru care inovația face parte din gândirea lor de zi cu zi.

A beneficia de întregul potențial oferit de lumea digitală poate fi o provocare. Având acest lucru constant în minte și cu misiunea de a face viața oamenilor mai ușoară și mai fericită prin resurse digitale, o echipă română de creatori și strategi digitali și-au pus cunoștințele la lucru, au investit timp, resurse financiare și efort. Rezultatul este digitaljob.org.

Lansată în 2015, Digitaljob este cea mai importantă platforma românească de job-uri dedicată exclusiv industriilor IT, design și marketing și una dintre primele de acest fel din lume.

Principalul obiectiv al acestei inițiative este de a construi o punte de legătură între branduri digitale și minți digitale, punând accentul pe dezvoltarea unei comunități puternice și dinamice, precum și pe colaborarea creativă.

Marius Dascălu, Founder, Head of Strategy & Creative Development pentru Digitaljob, împărtășește gândurile sale despre această platformă inovativă de recrutare digitală.

Care este principalul rol al Digitaljob în era digitală?

Consider că fiecare are datoria de a contribui la schimbarea lumii în mai bine. Cred cu putere că cercetarea și dezvoltarea pot face o diferență imensă pentru prezent și viitor. Educația înseamnă putere. Educația digitală înseamnă viitor.

Digitaljob este mai mult decât o platformă digitală de recrutare, este o comunitate dinamică, unde specialiștii digitali și companiile digitale se pot întâlni, pot comunica, învăța și crește împreună.

“Educația înseamnă putere. Educația digitală înseamnă viitor.”

Misiunea noastră este pe atât de simplu de imaginat, pe atât de complex de implementat: Ne dorim să asistăm pe oricine, oriunde, indiferent de vârstă, locație, rasă sau gen, să ajungă într-un punct în carieră, unde va avea oportunitatea de a lucra în orice companie sau industrie digitală, oriunde în lume.

Pasiunea și eforturile nostre se concentrează pe asigurarea unei platforme de dezvoltare, unde profesioniștii din industria digitală își pot atinge potențialul în carieră, prin accesarea celor mai bune job-uri, companii și know-how din industria digitală.

Platforma de recrutare este destinată industriei digital. Mai exact, cine poate beneficia de ea?

Este o platformă intuitivă, care a fost concepută cu o abordare Human2Human și menită să satisfacă atât nevoile de business, cât și nevoile consumatorilor. Numesc câteva categorii reprezentative: companii software, startup-uri, agenții, business-uri cu focus în digital, departamente de resurse umane, precum și developeri, designeri, marketeri și manageri. Acești jucători sunt conectați între ei prin ADN-ul digital, educație și interese.

Arhitectura platformei oferă multiple beneficii practice. Companiile digitale accesează calea cea mai scurtă către cele mai bune talente digitale de pe piață. către analize comprehensive menite să îmbunătățească strategia de recrutare, instrumente de Employer branding și multe altele.

Pe de altă parte, utilizatorii pot găsi job-urile potrivite mai ușor ca niciodată, se pot conecta cu colegi, pot scrie impresii despre companii și își pot descărca CV-ul într-un format tip ilustrație. Pe lângă toate acestea, utilizatorii pot beneficia de sfaturi de valoare din industria digitală și pot fi la curent cu trend-urile digitale.

Cum se diferențiază digitaljob.org de alte website-uri sau aplicații?

Filozofia care se află la baza business-ului este aceea de a provoca constant status quo-ul. Suntem cu toții diferiți din multe puncte de vedere, nu doar de dragul de a fi diferiți, ci cu scopul de a fi din ce în ce mai de folos pe zi ce trece.

Platforma Digitaljob este creată pentru oamenii digitali și brandurile digitale. Întreaga experiență online din platformă este gândită să ofere cel mai înalt nivel de calitate, conducând la atragerea brand-urilor și candidaților de top din domeniu.

Ne dorim să aducem un impact pozitiv în era digitală și să susținem “the JOBalization movement”, cum ne place nouă să numim această schimbare. Susținem această dorință prin promovarea unei culturi a relevanței, care valorifică timpul, talentul și transparența.

Așadar, am creat un Sistem Unic de Potrivire (Unique Matching System), care accelerează descoperirea talentelor prin algoritmi agili, bazat pe skill-uri relevante și nivelul profesional.

De asemenea, merită să menționez – companiile au două modalități de a angaja talente: specialiști digitali sau echipe digitale. Utilizatorii pot crea echipe, iar această atribuție a platformei deschide o lume nouă a oportunităților, atât pentru talentele digitale, cât și pentru angajatorii digitali.

Care este pasul următor? Cum va arăta viitorul pentru digitaljob.org?

Lucrăm încontinuu la îmbunățirea Digitaljob prin dezvoltarea de noi caracteristici, precum si prin integrarea celor mai noi tehnologii cum ar fi, de exemplu, blockchain.

În plus, ne vom extinde prezența pe mai multe piețe în Europa de Vest și de Est și vom folosi fiecare oportunitate întâlnită pentru a optimiza platforma, potrivit dinamicii globale.

Avem un drum lung și palpitant de parcurs. Îndatorirea noastră este viitorul, o muncă continuă pentru a ajuta comunitatea digitală.

Despre recrutarea în industria digitală vom vorbi în cadrul Internet & Mobile World 2018, unde colegul meu, Teodor Tunea, Digital Sales Director Digitaljob,  va explica mai detaliat soluția cu care venim noi pe piață. Îl puteți asculta pe scena Digital & E-commerce, miercuri, 3 octombrie, începând cu ora 13:00.

Vă primim cu brațele deschise și la standul Digitaljob, unde putem discuta mai pe îndelete despre misiunea Digitaljob.

Lansată inițial pentru profesioniștii locali din industriile IT, design și marketing, Digitaljob își continuă dezvoltarea pe plan internațional, ajutând la construirea unei comunități digitale mondiale. Prin prospectare periodică și optimizare continuă, echipa anticipează dinamica globală de business și simplifică substanțial procesul de recrutare, maximizând astfel oportunitățile lumii digitale.

Digitaljob investește în inovație pentru a oferi avantaje strategice angajatorilor, precum: Sistem Unic de Potrivire (Unique Matching System) a CV-urilor pe baza competențelor și nivelului profesional, instrumente de employer branding, statistici utile, posibilitatea de a identifica deopotrivă candidați individuali, cât și echipe de lucru, precum și multe alte opțiuni relevante.

ARTICLE CATEGORIES:

Read next

Logo Imworld Placeholder

Digitalizarea în mediul de business din România ...

Internet & Mobile World Team

21 February 2019, 12:43
Placeholder

Being Competitive in a Software Economy – Webina...

Internet & Mobile World Team

12 December 2018, 16:36
Placeholder

Comunicarea prin Internet Protocol și aplicarea e...

Internet & Mobile World Team

1 November 2018, 08:16
Placeholder

Prima editie WeContent va avea loc pe 1 noiembrie ...

Internet & Mobile World Team

30 October 2018, 13:09
Placeholder

Guillaume Guerrin, Ipsos: The Market Research T...

Internet & Mobile World Team

29 October 2018, 14:25
Placeholder

Copyright în lumea digitală – cum îți pr...

Internet & Mobile World Team

29 October 2018, 08:49