Internet & Mobile World Team

6 ponturi pentru implementarea eficientă a RPA într-o companie

6 September 2018, 17:58
Placeholder

Tot mai multe companii mari folosesc RPA (robotic process automation) pentru a automatiza sarcinile migăloase și repetitive la care angajații pot da greș și pentru a-și eficientiza, totodată, costurile.

RPA este o aplicație a tehnologiei, bazată pe logica businessului și o arhitectură structurată, menită să automatizeze procese de business. Cu ajutorul acesteia, companiile pot configura un software sau un robot pentru a capta și interpreta aplicații necesare pentru procesarea tranzacțiilor, pentru manipularea datelor, pentru declanșarea unor răspunsuri automate și pentru comunicarea cu alte sisteme digitale. Tehnologia RPA nu poate fi însă implementată cu ușurință. Iată câteva ponturi pentru introducerea ei eficientă în procesele unei companii:

 

1. Stabilirea și supravegherea așteptărilor și a obiectivelor

RPA poate da rezultate benefice chiar și pe termen scurt, dar rularea acestei tehnologii într-o companie de dimensiuni mari este, de regulă, un proces de durată. Stabilirea unor obiective nerealiste poate dăuna unui business, indiferent cât de bine și-ar face treaba consultanții de implementare. De aceea, este vital să iei în calcul toți factorii care pot duce la încetinirea procesului și să îți setezi corect obiectivele de business în acest sens.

 

2. Calcularea impactului asupra businessului

RPA este o soluție de a crește randamentul investițiilor și de a reduce costurile. Cu toate astea, este important să îl folosești și pentru a îmbunătăți experiența clienților. Asta înseamnă că îl poți folosi pentru a reduce timpii de așteptare pentru aceștia, cu un chatbot, de exemplu, sau pentru a automatiza rezolvarea anumitor cereri din partea lor.

 

3. Implicarea echipei de IT în implementarea RPA

Unele companii recurg la implementarea RPA fără o expertiză tehnică și folosesc software clouds pentru a introduce direct procesul în unitățile de business. Cu toate astea, mai devreme sau mai târziu, implicarea echipei de IT devine o necesitate; și cu cât mai devreme are loc acest lucru, cu atât este mai bine pentru business, deoarece echipa tehnică este singura care se poate asigura că sunt disponibile toate resursele și că setările sunt realizate corespunzător.

 

4. Optimizarea designului și a planificarea schimbării

Implementarea RPA poate fi un eșec, dacă designul nu este optimizat și trecerea de la manual la automatizat nu este organizată corespunzător. Graba de a debarasa angajații de anumite sarcini îi poate face pe manageri să acorde prea puțină atenție comunicării schimbărilor și organizării acestora astfel încât boții să lucreze împreună pentru un scop comun.

 

5. Controlul și precizia

Dacă intenționezi să faci schimbări în procesele companiei, e important să ții cont de ele și în implementarea RPA. Nu poți modifica, de exemplu, parolele sau algoritmul de generare a acestora fără a insera noua procedură și în sistemul automat, deoarece ai putea pierde date importante și conturi. De aceea, ai nevoie să fii mereu în control și să te asiguri că nu îți va scăpa niciun amănunt atunci când implementezi RPA.

 

6. Implementarea RPA în întregul ciclu de dezvoltare

Întregul ciclu de dezvoltare trebuie automatizat în cadrul unei companii, altfel există oricând riscul ca boții să nu funcționeze corespunzător în momente importante. Așadar, RPA trebuie să fie continuu o parte a proceselor care au loc într-o companie.

Dacă vrei să afli mai multe despre RPA, despre inteligență artificială și despre alte metode de eficientizare a muncii apărute în era digitală, vino la Internet & Mobile World 2018, între 3 și 4 octombrie și alătură-te altor 9.000 de profesioniști din cele mai mari companii în aventura de descoperire a celor mai noi soluții digitale.

Sursă foto: Shutterstock

ARTICLE CATEGORIES:

Read next

Logo Imworld Placeholder

Digitalizarea în mediul de business din România ...

Internet & Mobile World Team

21 February 2019, 12:43
Placeholder

Being Competitive in a Software Economy – Webina...

Internet & Mobile World Team

12 December 2018, 16:36
Placeholder

Comunicarea prin Internet Protocol și aplicarea e...

Internet & Mobile World Team

1 November 2018, 08:16
Placeholder

Prima editie WeContent va avea loc pe 1 noiembrie ...

Internet & Mobile World Team

30 October 2018, 13:09
Placeholder

Guillaume Guerrin, Ipsos: The Market Research T...

Internet & Mobile World Team

29 October 2018, 14:25
Placeholder

Copyright în lumea digitală – cum îți pr...

Internet & Mobile World Team

29 October 2018, 08:49