Internet & Mobile World Team

5 aplicații esențiale şi ușor de integrat pentru dezvoltarea companiei tale

6 September 2018, 18:06
Placeholder

Pentru mulți manageri de companii, unele dintre marile provocări cu care se pot confrunta sunt timpul prost gestionat de angajați, absența unor canale de comunicare – cu angajații, dar și cu clienții – croite special pentru mediul de afaceri, dar şi lipsa de organizare din cadrul proiectelor.

Sunt aceleași probleme ca acum 10 sau 20 de ani. Diferența este că evoluția digitală a pus la dispoziția managerilor o armă redutabilă: aplicațiile software dedicate mediului de business. Domeniul este, însă, unul în continuă evoluție: apar noi developeri și noi aplicații care abordează diferit aceleași probleme, iar inteligența artificială este tot mai prezentă în aplicații.

Citește și: Inteligenţa Artificială: definiție, tipuri de AI, cum învață și ce aplicații are

Iată cele mai bune aplicații ale momentului, alese pentru ușurința în utilizare, dar și pentru rezultatele bune pe care le dau în rezolvarea problemelor legate de managementul timpului, comunicare, organizarea proiectelor și planificarea backoffice.

1. RescueTime

E foarte greu să găsești angajați care să-și dedice 100% din timpul petrecut la birou activităților legate de job – și poate nici nu e indicat să ai roboți în companie. Cu toate astea, timpul pierdut pe Facebook sau pe Instagram va afecta productivitatea angajaților tăi, dacă lucrurile scapă de sub control.

RescueTime este o aplicație pentru browser care monitorizează timpul petrecut online și ajută la formarea unei imagini detaliate despre obiceiurile care duc, de obicei, la procrastinare. În varianta plătită, aplicația te ajută să blochezi anumite site-uri și poate transmite notificări despre întreaga activitate online. Scopul este, până la urmă, un management al timpului mai eficient și rezultate mai bune la job.

 

2. Evernote

Te-ai săturat să umbli cu două-trei agende la tine, să ai biroul tapetat cu post-it-uri și să nu le găsești niciodată pe cele mai importante atunci când ai nevoie de ele? Evernote este o aplicație care te scapă de tot chinul hârțogăriei inutile. Te ajută să strângi la un loc toate informațiile pe care le aduni online – linkuri, citate, fotografii, videouri – și le sortează în funcție de categorii.

În plus, aplicația poate fi folosită și pe post de calendar – asta dacă nu folosești serviciile Google Calendar -, îți permite să creezi orice, de la notițe la rețete, tweeturi, liste de contacte și tabele. Varianta plătită are multe alte opțiuni și, în plus, se poate sincroniza cu toate dispozitivele tale, fie că e vorba despre laptopuri, desktop sau smartphone.

 

3. Slack

Într-o companie cu mai mult de doi angajați, comunicarea e esențială. Sigur, poți să creezi un grup pe Whatsapp, dar sunt șanse ca acel canal de comunicare să nu fie utilizat doar pentru discuții legate strict de job. Unii oameni mai confundă grupurile, alții pot să trimită poze cu pisici la 12 noaptea, așa că e bine să folosești o aplicație dedicată managementului informației.

Slack este una dintre cele mai bune opțiuni: e o aplicație care îți va ușura comunicarea cu angajații tăi, dar și cu partenerii de afaceri. Îţi permite să adaugi un număr nelimitat de utilizatori și poți crea canale de comunicare optimizate în funcție de nevoi: pentru proiecte diferite, pentru angajați sau pentru clienți. În plus, în Slack poţi integra alte aplicaţii cu roluri diferite, cum ar fi 15five.

 

4. Basecamp

Atunci când ai prea multe proiecte în desfășurare, poate fi dificil să ții socoteala tuturor celor implicați. Basecamp este o aplicație de management al proiectelor care te va ajuta să îți organizezi mai ușor taskurile și să monitorizezi statusul activităților în desfășurare. Îți permite să aloci sarcini angajaților, să atașezi fișiere și să creezi liste de verificare.

Este o soluție optimă pentru companiile aflate la început, asta și pentru că este intuitivă și ușor de implementat, mai ales pentru angajații noi. Aplicația poate fi folosită pe desktop, dar și pe dispozitivele mobile, se sincronizează automat, iar plata poate fi făcută pentru un proiect, nu pentru fiecare utilizator care este implicat în proiect.

 

5. Oracle NetSuite

Sistemele de planificare a resurselor unei companii (ERP – Enterprise resource planning) sunt tot mai populare și nu e de mirare: au un rol definit în colectarea, păstrarea și organizarea și interpretarea datelor obținute de diferitele departamente ale companiei. Este vorba, de fapt, despre un set de aplicații care adună toate aceste informații, iar Oracle NetSuite este considerat printre cele mai eficiente.

Pachetul de aplicații îți oferă toate avantajele necesare pentru managementul companiei tale și te ajută să rezolvi în timp util toate problemele care pot să apară în domenii variate, cum ar fi relația cu clienții, resursele umane sau în managementul resurselor financiare.

Aplicațiile prezentate mai sus nu sunt singurele existente pe piață, dar te vor ajuta să îți atingi mai ușor țintele de dezvoltare, vor oferi suport angajaților tăi pentru a deveni mai productivi în activitățile zilnice și-ți vor permite un control mai bun asupra propriei afaceri.

Alege-le pe cele mai potrivite pentru compania ta, dar nu uita să rămâi conectat într-un domeniu în care inovația a devenit o noțiune banală. Cele mai noi aplicații de business, dar și tendințele de viitor, vor fi prezentate la Internet & Mobile World 2018. Ediția din acest an are loc pe 3 și 4 octombrie, în București, la Romexpo.

Sursa foto: Shutterstock

ARTICLE CATEGORIES:

Read next

Logo Imworld Placeholder

Digitalizarea în mediul de business din România ...

Internet & Mobile World Team

21 February 2019, 12:43
Placeholder

Being Competitive in a Software Economy – Webina...

Internet & Mobile World Team

12 December 2018, 16:36
Placeholder

Comunicarea prin Internet Protocol și aplicarea e...

Internet & Mobile World Team

1 November 2018, 08:16
Placeholder

Prima editie WeContent va avea loc pe 1 noiembrie ...

Internet & Mobile World Team

30 October 2018, 13:09
Placeholder

Guillaume Guerrin, Ipsos: The Market Research T...

Internet & Mobile World Team

29 October 2018, 14:25
Placeholder

Copyright în lumea digitală – cum îți pr...

Internet & Mobile World Team

29 October 2018, 08:49