We are doing the Digital Transformation Barometer in Romania. By answering this survey, you will get a free Digital Starter Pass. Get involved

VR technology is changing the games industry

BY IMWORLD TEAM, September 27, 2017 9:14 pm

VR Center este o companie dezvoltata pe ultima tehnologie de piata in ceea ce priveste domeniul realitatii virtuale. Este o companie relativ noua in spectrul industriei de gaming din Romania, dar asta inseamna ca este si moderna, aducand un suflu proaspat in lumea celor pasionati de jocuri. Misiunea acestei companii este de a revolutiona industria gaming-ului prin intermediul tehnologiei realitatii virtuale. Scopul VR Center este de a le oferi celor ce au ca hobby jocurile si tehnologia, o experienta unica in Romania, cu totul altfel de ceea ce este prezent pe piata in momentul de fata.

VR Center anunta faptul ca standul sau de la conferinta Internet and Mobile World 2017 va fi unul cu personalitate

Prin urmare, fiecare persoana ce se incadreaza in aceasta categorie trebuie sa stie ca VR Center va participa la conferinta Internet and Mobile World 2017. De ce? Obiectivul companiei este de a-si mari paleta de parteneri si de a promova ideea de gaming virtual de tip multiplayer, aceasta industrie fiind in curs de dezvoltare in toata lumea.


VR Center anunta faptul ca standul sau de la conferinta Internet and Mobile World 2017 va fi unul cu personalitate, ceva diferit, ceva care va facilita teleportarea intr-o lume virtuala, cosmica. Compania ofera clientilor sai un concept unic, din care ei vor avea ocazia sa guste totodata cu aceasta ocazie. Este vorba despre testarea a doua jocuri virtuale multiplayer alaturi de colegi si de prieteni. Sau, si mai bine decat atat, in acest mod se pot forma noi conexiuni cu viitori parteneri de gaming.

Jocurile despre care este vorba vor fi puse la dispozitie de catre VR Center vizitatorilor cu ocazia conferintei de la Bucuresti si ii vor introduce in tainele gaming-ului virtual pe toti cei care vor dori sa le testeze. Aceste jocuri de tip escape room se intituleaza Cosmos si Mind Horror si sunt la fel de cool pentru gamerii pasionati de VR.

Cosmos si Mind Horror – jocuri VR de tip escape room pentru consolidarea muncii in echipa

Cosmos este un escape game multiplayer in realitatea virtuala ce are la baza o singura misiune: salvarea Universului. Pentru ca acest obiectiv sa fie indeplinit, este necesara o munca in echipa si o foarte buna coordonare a jucatorilor. Jocul are 6 nivele, jucatorii se vad intre ei, comunica prin microfon, interactioneaza cu obiecte, trag cu laserul si au parte de multe astfel de conexiuni interactive.

Partea cea mai interesanta consta in lipsa nevoii de joystick-uri sau controllere pentru a juca acest joc. Este suficienta folosirea mainilor pentru a da curs unor actiuni in joc si asta este tot. Ridicarea mainilor in fata si miscarea lor naturala prin aer se vor transpune in joc.
Mind Horror este un joc de tip VR si mai plin de suspans. Ucigasul in serie cunoscut ca si Silent Man a rapit un copil inocent si l-a ascuns intr-un loc unde nimeni nu il poate gasi. Insa, toata echipa de jucatori a acestui game are o singura sansa de a salva victima. Astfel, trebuie cunoscut faptul ca Silent Man sufera de o boala mintala grava si a ajuns in coma din cauza acesteia.

Jucatorii Mind Horror, o adevarata echipa de cyberdetectivi, trebuie sa intre in mintea acestui criminal pentru a afla exact unde il tine ascuns pe copil. Cat timp gamerii sunt in mintea lui, vor pasi intr-o alta lume care este creata pe baza memoriilor acestuia si pe baza celor mai mari frici ale lui. Echipa curajoasa va fi personajul principal din aceasta poveste. Timpul de indeplinire al acestei sarcini este de doar o ora, altfel conexiunea cu mintea criminalului va fi pierduta iar victima nu va mai putea fi salvata vreodata.

Conferinta Internet and Mobile World 2017 va avea loc pe 4-5 octombrie la Romexpo

In ceea ce priveste activitatea companiei VR Center, aceasta este directionata catre persoanele care organizeaza teambuilding-urile companiilor sau firmelor care organizeaza workshop-uri in diferite domenii. Targetul companiei este unul major, fiecare industrie putand organiza o sesiune de gaming pentru a dezvolta coeziunea, comunicarea, spiritul de echipa si atentia la detalii a persoanelor angrenate in jocul propriu-zis.

In concluzie, gamingul virtual nu reprezinta numai distractie, ci si o modalitate de a dezvolta abilitatile de cunoastere a echipelor formate in cadrul departamentelor diferitelor companii, pornind de la angajati si ajungand la executivii acestora.
Evenimentul Internet and Mobile World 2017 care va gazdui si standul VR Center, va avea loc la data de 4-5 octombrie, in cadrul Romexpo, Pavilionul Central din Bucuresti.

Key Industry Players